Povestea caselor Honka

O casa calda, ecologica si confortabila din lemn este o casa frumoasa, construita pentru a rezista la testul timpului.

Povestea Honka a inceput in anii 1950. Poate suna ca un cliseu, dar adevarul este ca Honka reprezinta o companie care a fost literalmente sculptata din lemn. Tot ceea ce facem, tot ceea ce suntem si tot ceea ce noi construim, este facut cu lemn din padurile luxuriante ale Finlandei. Lemnul ne da atat inspiratie cat si materia prima de care avem nevoie pentru a construi casele din lemn, care devin astfel case de vis.

Case din cel mai bun pin finlandez

Desi peste 100 de tipuri diferite de pin cresc in jurul lumii, doar unul singur creste in salbaticie, in padurile din Finlanda. Dar acesta nu este simplul copac cunoscut de oameni ca pomul de Craciun. Este un supravietuitor dur si robust, care poate reusi sa creasca aproape oriunde.

Mai mult de 40% din copacii din padurile finlandeze sunt pini. Pinul creste cel mai bine in inaltime  in padurile tinere, uscate si calde si creste mai gros in padurile dese mixte - in aceleasi locuri in care ati gasi cele mai bune tufisuri de merisoare de munte. Pinul este un copac care poate rezista chiar si in cele mai dificile conditii. Este capabil sa reziste la inghet feroce, la caldura torida si la lipsa de nutrienti, desi are nevoie de multa lumina. Este un lucru bun ca Finlanda este tara unde este soare la miezul noptii.

Deoarece pinul finlandez creste incet, lemnul este extrem de dur, mai ales spre centrul truchiului. Pinul poate rezista la schimbarile de umiditate, fara a capata fisuri, ceea ce il face cel mai bun material de constructie pentru case din lemn.

De la copac la casa

Folosind tehnologia de varf in procesul de productie, Honka prelucreaza lemnul, transformandu-l in cel mai bun material de constructii posibil. In acest proces, un pin se transforma intr-o prima parte naturala a unei cladiri si in cele din urma intr-o o casa. In ciuda gradului ridicat de prelucrare, busteanul dens si sanatos din peretele unei cladiri este acelasi care candva se unduia in vant alaturi de un tufis de merisoare de munte. Poate ca acesta este motivul pentru care sentimentul pe care il aveti atunci cand intrati pe usa de la o casa din busteni este atat de unic – natural, cald, confortabil si primitor.

Doar cel mai bun este suficient de bun

Toate partile din lemn utilizate in productia de case Honka trebuie sa corespunda standardelor noastre stricte de control al calitatii. Nu admitem niciun compromis atunci cand vine vorba de calitate. Vom alege numai cel mai bun lemn din padurile luxuriante, sanatoase si bine ingrijite ale Finlandei.